volg ons  

   

Ontruimingsinstallaties (NEN 2575A)

Veiligheid voor alles! ARK beschikt over alle benodigde expertise en kwaliteitseisen voor aanleg en onderhoud van wettelijk voorgeschreven ontruimingssystemen, conform NEN 2575A en EN 54-16.

In Nederland gelden de strengste regels wat betreft de kwaliteit en veiligheid van ontruimingsinstallaties. NEN 2575A definieert eisen voor het ontwerp, de uitvoering, de compatibiliteit en de kwaliteit van ontruimingsalarminstallaties die bedoeld zijn om bij brand en andere noodsituaties een snelle en ordelijke personele ontruiming binnen of buiten een gebouw te bewerkstelligen. De NEN 2575A-gecertificeerde installaties die ARK levert, voldoen volledig aan die norm.

 

Combineren met omroepinstallaties

Het ontruimingssysteem moet continu in perfect werkende staat zijn. Toch is het gebruik ervan idealiter nooit nodig. Is een ontruimingsinstallatie daarom een 'dode investering'? Uiteraard niet. Bovendien biedt ARK tal van slimme oplossingen om de ontruimingsinstallatie te combineren en/of te integreren met de omroepinstallatie. Zo haalt u maximaal rendement uit uw investering.

 

Continue bewaking

Veel randapparatuur wordt eveneens continu bewaakt. Hieronder bevinden zich de (brandweer-)microfoon, alle signaalbronnen die de veiligheid betreffen zoals ontruimingsteksten of signaalgenerator, de versterker(s), reserveversterker en alle ingangen voor een ontruimingsactivering PLUS luidsprekerbekabeling tot aan ieder afzonderlijke luidspreker. Bovendien beschikken de systemen over een gedetailleerde diagnose en logboekregistratie.

Exit  Ontruiming systeemrack  Ontruiming bedieningspaneel

 

Wilt u weten wat ARK Audio & Video voor u kan betekenen
op het gebied van Ontruimingsinstallaties (NEN 2575A)?

Ja, ik wil meer weten