volg ons  

   

VERGADEREN, PRESENTEREN, OMROEPEN EN ONTRUIMEN IN NIEUW GEMEENTEHUIS DRECHTERLAND

gemeentehuis-drechterland  vergaderzaal-drechterland

In mei 2015 werd het nieuwe gemeentehuis van Drechterland in Hoogkarspel (NH) opgeleverd, een ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond. Qua bouw, maar ook wat betreft techniek en (audiovisuele) communicatie voldoet het nieuwe, duurzame gemeentehuis aan de meest eigentijdse en vooruitstrevende eisen.

ARK ontwierp, leverde en plaatste diverse systemen in dit fraaie, nieuwe gebouw.

Discussie- en presentatiesystemen

Het gaat onder andere om de plaatsing van discussiesystemen en geautomatiseerde presentatiesystemen in de raadzaal en vergaderzaal ('rondetafelgesprekken-zaal'). Het discussiesysteem in de raadzaal is zo opgezet dat automatische full HD-camerasturing mogelijk is. Daarmee kunnen raadsvergaderingen worden gestreamd via internet en doorgegeven naar grootbeeldschermen, en is koppeling met de vergaderzaal mogelijk via één volledig geautomatiseerd audiovisueel systeem. Ook is bij beide zalen gezorgd voor een slechthorendensysteem.

Narrowcasting en klantenvolgsysteem

De ontvangst- en wachtruimtes in het gemeentehuis zijn voorzien van schermen en een narrowcasting-systeem voor informatie en mededelingen. Een klantenvolgsysteem (volgnummers, balieverwijzing etc.) is hiermee geïntegreerd.

AV-systemen

Diverse kantoren, de kantine en andere openbare ruimtes zijn voorzien van audiovisuele systemen.

Calamiteiten- en omroepsysteem

Tot slot heeft ARK het gehele gebouw voorzien van een ontruimingssysteem volgens NEN2575A in geval van calamiteiten. Het systeem biedt tegelijk de mogelijkheid van gesproken mededelingen en een omroepfunctie.