Ontruimingalarmeringsystemen (OAI)

Veiligheid

Als het gaat om de veiligheid van uw werknemers en bezoekers, wilt u er zeker van zijn dat uw bedrijf goed voorbereid is op noodsituaties. Een Ontruimings- en Alarmerings Installatie (OAI) is een kostbaar systeem waarvan je hoopt het nooit te gebruiken, maar dat feilloos moet werken wanneer het nodig is. ARK Audio Video biedt een uitstekende ontruimingsalarminstallatie van het Swiss made G+M ontruimingsinstallaties.

Wettelijke normen OAI

Een OAI moet voldoen aan wettelijke normen die zijn opgesteld in de NEN-2575-A. Het G+M OAI-systeem van ARK Audio Video voldoet aan de hoogste standaarden voor veiligheid. Het is gecertificeerd volgens de Ontruiming klasse A en de NEN2575-A normen. Dit betekent dat het systeem in staat is om mensen snel en veilig uit uw gebouw te evacueren in geval van nood.

Duo verplichting bij brandmeldinginstallatie

Heeft uw bedrijf een verplichte brandmeldinstallatie geïmplementeerd? Dan geldt automatisch de verplichting voor een ontruimingsinstallatie. Het is essentieel dat deze installaties conform de voorgeschreven normen worden geïnstalleerd en onderhouden. Op die manier wordt gegarandeerd dat de installatie optimaal functioneert en onnodige alarmen worden voorkomen, zoals die veroorzaakt kunnen worden door stof, uitlaatgassen of kookactiviteiten.

Extra functionaliteiten Ontruimings- en Alarmerings Installatie

Het OAI-systeem is niet alleen effectief, maar biedt ook extra functionaliteiten. Zo kan het worden geïntegreerd met achtergrondmuziek en werktijden signalering, wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving voor uw werknemers. Het systeem biedt ook méér rendement uit uw OAI investering, omdat het naadloos kan worden geïntegreerd met elke brandmeldinstallatie.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Doel, gebruik en productstandaard

Mogelijkheden

Wij kunnen diverse mogelijkheden naar wens toepassen binnen dit OAI. De centrale apparatuur wordt continu bewaakt. Daaronder bevinden zich de (brandweer) microfoon en alle signaalbronnen die de veiligheid betreffen zoals ontruimingsteksten of signaalgenerator. Ook is er permanente controle op de versterker(s), de reserveversterker, alle ingangen voor een ontruimingsactivering en zelfs de luidsprekerbekabeling. Bovendien beschikken de systemen over een gedetailleerde diagnose en logboekregistratie.

ARK Audio Video heeft grote kennis van zaken als het gaat om het OAI-systeem van het merk G+M. Wij zijn in staat om u te voorzien van deskundig advies over welke oplossing het beste past bij uw specifieke situatie. Of u nu een klein kantoor heeft of een groot bedrijfspand, ARK Audio Video heeft de juiste oplossing voor u.

Bent u op zoek ben naar een betrouwbaar en effectief Ontruimingssysteem? Dan is het OAI-systeem van ARK Audio Video de juiste keuze. Met grote kennis van zaken, het gebruik van het hoogwaardige merk G+M en extra functionaliteiten, bent u verzekerd van de best mogelijke oplossing voor uw bedrijf.

Voor een goedgekeurd en gecertificeerd systeem, is het volgende nodig:

  • Een PVE opgesteld n.a.v NEN2575A of opgestelde afwijkende normen
  • Projectietekeningen
  • Een lus- of steeksysteem
  • Kabel-en luidsprekerslijst
  • Rackbouw, aangesloten op systeem op locatie
  • Metingen SPL (geluidsdruk) en STI (indien spraakverstaanbaarheid noodzaak is)
  • Extern gecertificeerd bedrijf dat zorgt voor controle en goedkeuring systeem
  • Logboek
  • Onderhoudscontract
Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bekijk ons werk bij Ahoy