Control ruimte

Een controleruimte vraagt om meerdere schermen die afzonderlijk gestuurd kunnen worden, gekoppeld aan diverse camera’s, vaak 24/7. Dit soort type ruimtes vinden we in diverse sectoren: fabrieken, psychiatrie locaties en veiligheidsregio’s.

Fabrieksmonitoring
We bieden oplossingen voor het monitoren van fabrieksprocessen, en die dan automatisch of zelfschakelend weergeven op de videowall. HD-camera’s nemen haarscherp waar. Afhankelijk van het aantal camera’s en wat er moet worden weergeven, worden monitors geïnstalleerd in de controleruimte. Zeker in stoffige werkomgevingen is een hoge lichtopbrengst van de schermen wenselijk, plus 24-uurs weergave. Registratie van alle processen kan parallel lopen met live beeld, en wordt digitaal opgeslagen.

Het richten van camera’s en het switchen van beelden op de monitoren kan gemakkelijk met een geïntegreerd bedienpaneel of touchpaneel.

Veiligheidsregio

Bij een calamiteit is het ‘gouden uur’ letterlijk van levensbelang. De hulpverlening moet snel en goed gecoördineerd op gang komen. Up-to-date informatie is onmisbaar, onder andere door het gebruik van zeer snel (schakelbaar) beeldmateriaal. En niet alleen op kantoor, maar ook verrijdbare crisisruimtes moeten worden ingericht met nieuwe faciliteiten, zodat diverse betrokken partijen op elk moment snel kunnen schakelen. 

Voorbeelden van projecten: Veiligheidsregio NH-Noord

Wat kunnen wij voor u betekenen?