Onderwijs

Bedrijfszekere AV apparatuur, dat is wat het onderwijs nodig heeft om een basis te kunnen verschaffen aan elke docent/gebruiker. Daarnaast wordt er ingezet op digitalisering, zodat alle vormen van communicatie en informatieverstrekking goed worden overgebracht. Niet alleen in de klaslokalen, maar ook in openbare- en scrumruimtes.  

Primair onderwijs
Er is inmiddels veel mogelijk, maar het belangrijkste is of de gebruiker er dagelijks mee kan werken. Een volledige gedigitaliseerd lokaal klinkt aanlokkelijk, maar de praktijk wijst uit dat een combinatie van bestaand met nieuw, goed werkbaar is: een digitaal (touch)whiteboard gecombineerd met zijpanelen voor het schrijfwerk, en een HDMI aansluiting voor een presentatie.

De aula is het middelpunt waar musicals plaatsvinden, vergaderingen, en andere activiteiten. Passende audio en verlichting is hierbij wenselijk in de vorm van ingebouwde vaste microfoons in het plafond tot headsets. Een groot scherm op een trolley verzorgt het beeld, maar kan ook flexibel worden ingezet in lokalen.   

Voortgezet onderwijs
Digitale interactieve whiteboards, documenten die digitaal zijn te delen van docent naar leerling of van leerling naar docent, draadloos veilig presenteren – alles voor optimale communicatie. De gangen en openbare ruimtes kunnen worden voorzien van narrowcasting voor roosters en activiteiten.
Een grote middelbare school zal wellicht ook een ontruimingsinstallatie nodig hebben die moet voldoen aan de NEN2575-A. Een kostbaar systeem, maar door het ook in te zetten als omroep-belsignalensysteem, haalt u er toch rendement uit.  

Hogescholen / Universiteiten
Hogescholen en universiteiten vragen om andere AV-disciplines en technologieën. Waar voorheen studenten nog volop in de collegebanken moesten zitten om toegang te krijgen tot onderwijs, kan dit tegenwoordig volledig digitaal door videoregistratie. De (live)stream wordt met behulp van een camera-volgsysteem en microfoon uitgezonden. Ook is dit later terug te kijken op het onderwijsplatform. 

Ook een Universiteit of Hogeschool moet vaak voldoen aan de calamiteiten norm NEN2575-A. De installatie kan worden ingericht op zones. Zo kunt u over hetzelfde systeem omroepen of achtergrondmuziek instellen.

Voorbeelden van projecten: Huygens

Wat kunnen wij voor u betekenen?