AV ondersteunt ‘het nieuwe samenwerken’

Client: Gemeente Alkmaar

Gemeente Alkmaar heeft een jarenlange relatie met ARK. De geboden expertise, service en klantvriendelijkheid sluiten goed aan bij de dienstverlening welke wij zelf ook voor ogen hebben voor onze inwoners en bedrijven. De medewerkers van ARK zijn goed op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen en hebben een grote verantwoordelijkheidsgevoel in hun werkzaamheden. Het is voor ons een strategische partner op het gebied van audio en video.

Patrick LangendijkProjectleider Unit Vastgoed, Gronden en Duurzaamheid

Stadskantoor 

Het stadskantoor van Alkmaar (4.500m2) is in zes maanden tijd volledig gerenoveerd. Gemeente Alkmaar heeft de ambitie om de meest innovatieve 100.000+ gemeente in Nederland te worden. De werkomgeving moet dit ondersteunen door een inspirerende, interactieve en open werkplek aan te bieden aan de medewerkers. 

Bestaand naar nieuw
Het kantoor bestond uit gesloten ruimtes en lange gangenstelsels. Dit is nu gemoderniseerd, verduurzaamd en geflexibiliseerd. Een grote diversiteit aan ontmoetingsplekken, waar op elk moment kan worden vergaderd of overlegd.
Vaste werkplekken zijn verdwenen en dit heeft plaats gemaakt voor belplekken, vergaderruimtes, team werkplekken en een netwerk cafe. 

AV ondersteunt ‘het nieuwe samenwerken’
Om het nieuwe samenwerken te ondersteunen hebben wij alle werkruimtes voorzien van audiovisuele middelen en de gangen voorzien van 55” monitoren van narrowcasting en draadloos presentatiesysteem met daarbij SCRUM mogelijkheden. Zo kun je op diverse plekken op de gang met je collega’s documenten delen, via tablet of telefoon projecten weergeven en op elk moment samenkomen voor overleg. 

Centraal informatiepunt
In het netwerk werkcafé is er een 84” monitor gemonteerd, waarop het Communicatieteam zelf interne content (nieuws) kunnen plaatsen via de BrightSign mediaplayer Cloud oplossing. Ze kunnen ter plekke via telefoon informatie wijzigen wanneer nodig.

Murmellius auditorium ruimte
Presenteren, vergaderen en opleidingsruimte, alles in één. Meubilair is als een tribune ingericht, met flexibele extra zitgelegenheden.
Bij binnenkomst is er een wandpaneel, ingebouwd in de tribune, voor aan- en uit functie projector en projectiescherm en volumeregeling. Presenteren is volledig draadloos met het Kramer Via Go systeem en geïntegreerd in het gastnetwerk.  

Bij de aan-knopfunctie gaat een Epson 10.000 Lumen projector aan met groothoeklens, en het projectiescherm rolt omlaag. De projector is ingebouwd in een zitmeubilair en de groothoeklens ondersteund ook de short throw distance (+/- 2 meter afstand projector-scherm).  

Naast beeld is audio van groot belang in deze ruimte door de diversiteit van interne en externe eindgebruikers. JBL inbouw speakers vullen de ruimte en worden ondersteund door een Crown versterker en subwoofer. Beide zijn ingebouwd in de tribune en niet zichtbaar, waar ook om is gevraagd

Vragen?

Neem contact met ons op