OAI-systeem voor HEMA Winkelcentrum Middenwaard

Client: HEMA Winkelcentrum Middenwaard

In een streven naar een veiligere winkelomgeving en verbeterde communicatie-instellingen heeft BAM Bouw en Techniek ons de opdracht gegeven om een nieuwe Ontruimings- en Alarmerings Installatie (OAI) centrale te installeren bij de HEMA in winkelcentrum Middenwaard Heerhugowaard. Het doel was om de veiligheid te vergroten, met name in geval van nood, en om een effectief en gecertificeerd systeem te implementeren dat geschikt is voor kleinere tot middelgrote toepassingen waar een type A ontruiming vereist is.

OAI installatie HEMAEN54-16 gecertificeerde OAI centrale g+m VA500

Onze keuze viel op de g+m VA500, een all-in-one compacte EN54-16 gecertificeerde OAI centrale. Dit systeem voldoet aan de hoogste normen en is specifiek ontworpen voor situaties waar een snelle en gecontroleerde ontruiming essentieel is. De VA500 beschikt over permanente lijnbewaking, waarmee het systeem automatisch fouten of defecten aan kritieke systeemcomponenten detecteert en rapporteert. Volledig conform de NEN2575-A voorschriften kan het systeem indien nodig zelfs automatisch overschakelen naar de geïntegreerde reserve versterker.

Daarnaast biedt de VA500 extra functionaliteiten die de winkelervaring verrijken. Het systeem kan (achtergrond)muziek, reclameboodschappen en omroepen verzorgen in maar liefst 6 verschillende zones. Deze veelzijdigheid zorgt niet alleen voor een verbeterde veiligheid, maar creëert ook mogelijkheden voor een betere klantenervaring binnen het winkelcentrum.

Verbetering van Veiligheid en Communicatie

Met de succesvolle installatie van de g+m VA500 hebben we bijgedragen aan het vergroten van de veiligheid in winkelcentrum Middenwaard te Heerhugowaard. Het systeem biedt niet alleen een snelle en gecontroleerde ontruiming in geval van nood, maar verrijkt ook de algehele winkelervaring door middel van diverse functionaliteiten.

ARK Audio Video: OAI totaaloplosser

Dit project is een illustratie van hoe geavanceerde technologieën zoals de g+m VA500 niet alleen bijdragen aan veiligheid, maar ook aan het creëren van een positieve en verrijkte omgeving voor zowel bezoekers als winkeliers. Door te voldoen aan strenge certificeringen en normen hebben we niet alleen de verwachtingen van onze opdrachtgever BAM Bouw en Techniek overtroffen, maar ook bijgedragen aan het veiligheidsniveau in de lokale gemeenschap van Heerhugowaard.

OAI HEMA Middenwaard ARK Audio Video-3

Vragen?

Neem contact met ons op