Multifunctionele videowall in ARK Stijl!

Client: Gemeente Medemblik

Als audiovisuele huisleverancier van de Gemeente Medemblik, werd ARK Audio Video gevraagd om innovatieve AV-oplossingen te bieden voor de herinrichting van een multifunctionele ruimte binnen het gemeentehuis. De oplossing moest geschikt zijn voor (online) vergaderingen en presentaties, maar ook voor grootschalige evenementen zoals de nieuwjaarsreceptie. Een uitdaging in deze ruimte was de wisselende grootte van de ruimte door een verwijderbare scheidingswand. Wij verzonnen een geavanceerde videowall integratie in ARK stijl!

Videowall Installatie

De huidige installatie was voorzien van een beamer en verdiende een upgrade. Ons team plaatste een opvallende videowall bestaande uit 9 schermen met een totale omvang van 3,5 bij 2 meter. Vanwege beperkte wandruimte kozen we voor een unieke benadering door de videowall aan een standaard tussen vloer en plafond te bevestigen. Deze installatie zorgde voor een visueel indrukwekkende aanwezigheid in de ruimte.

 

Geavanceerde Videowall Integratie voor Multifunctionele Ruimte Gemeentehuis Medemblik

Natuurlijke videoconference beleving door Auto Framing en Speaker Tracking

Voor een vlekkeloze videoconferentie-ervaring integreerden we een camera met auto framing en auto speaker tracking onder de videowall. De bediening van het videoconferentiesysteem werd geoptimaliseerd met een gebruiksvriendelijk touch screen bedieningspaneel.

Bovendien verbeterden we de presentatie-ervaring met een plafond-gemonteerde camera met auto presenter tracking. Deze brengt de spreker in beeld en houdt deze vast, ongeacht de bewegingen. De beide camera systemen kunnen middels een simpele schakeling worden geactiveerd en vervolgens verloopt alles volledig geautomatiseerd.

Audio: Op Maat Gemaakte Klankzuilen en Intuïtieve Bediening

Het audiogedeelte van het project was even indrukwekkend. Op maat gemaakte klankzuilen aan de videowall zorgen niet alleen voor sublieme geluidskwaliteit maar voegen ook een esthetisch element toe. De overige luidsprekers zijn verwerkt in het plafond. Het audio gedeelte bestaat uit 3 zones. We plaatsten een digitale matrix processor voor de routing en het afregelen van alle audio. De processor wordt bediend middels een simpele gebruiksvriendelijke interface via een touch screen bedieningspaneel.

“Een installatie om trots op te zijn”

Geavanceerde Videowall Integratie voor Multifunctionele Ruimte Gemeentehuis Medemblik Erik Muller, informatiearchitect/portfoliomanager bij de gemeente Medemblik is gecharmeerd van de uitstraling en gebruiksvriendelijkheid van het systeem. “Wij kennen ARK Audio Video als een betrouwbare partner die meedenkt en beloftes waarmaakt, zo ook deze keer weer tot onze volle tevredenheid. Het nieuwe systeem gooide al meteen hoge ogen bij vertegenwoordigers van omringende gemeentes tijdens de eerste meetings in de ruimte kort nadat de nieuwe videowall geïnstalleerd was. Een installatie om trots op te zijn dus.

Het is naast de imposante videowall vooral de gebruiksvriendelijke en simpele bediening van het systeem waar ik zeer van gecharmeerd ben. Men hoeft geen affiniteit te hebben met audiovisuele techniek om dit systeem te kunnen bedienen, maar het geautomatiseerde proces achter de simpele bediening ziet er wel super professioneel uit.”

 

 

 

ARK Audio Video: AV system integrators

Dank aan Erik Muller van de gemeente Medemblik voor het vertrouwen in deze opdracht, waarin wij onze expertise de vrije hand konden geven en waardering mochten ontvangen. AV system integrators, wat hebben we toch een prachtig vak! Benieuwd naar wat onze audiovisuele oplossingen uw bedrijf kunnen bieden? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

 

Technologiepartners in dit project

  • Videowall door LG
  • Stand door VOGELS
  • Videoconferencing door YEALINK
  • Presenter camera door SABER
  • Audio processing door ECLER
  • Audio door FOHHN
Geavanceerde Videowall Integratie voor Multifunctionele Ruimte Gemeentehuis Medemblik

Vragen?

Neem contact met ons op